LÖSULLSINSTALLATÖR

Marknadsledande lösullsinstallatör

Som lösullsinstallatör på SBI får du en varierad arbetsplats! Besöka nya platser i Sverige varje vecka, möta nya människor och lärdomar inom byggbranschen är några av sakerna som du kan få uppleva. Det beskrivs som en rolig arbetsplats, med bra arbetskamrater och där en familjär känsla står i centrum. Hos oss har du möjlighet att vidareutveckla dina kompetenser i en social, positiv och spännande miljö.

Är du trött på att köra lastbil? Hos oss är lastbilen bara ett arbetsverktyg. Sök jobbet som lösullsinstallatör hos Svenljunga Byggnadsisolering AB redan idag!

Nu är det dags för oss på SBI att expandera vår entreprenad. Vi söker nu flera lösullinstallatörer att bli en del av vårt härliga team. Ta chansen och skicka in en ansökan redan idag!

Du som person bör vara:

 • Positiv – vi är ett glatt gäng som har roligt tillsammans på jobbet och drar mot gemensamma mål
 • Självgående – tjänsten utförs på diverse olika arbetsplatser tillsammans med en kollega, så det gäller att hjälpa varandra och vara en bra lagspelare
 • Flexibel – den ena dagen är inte den andra lik, viss övertid och övernattningar förekommer då vi utför jobb lite längre bort
 • Noggrann – vi är stolta över vårt rykte som en duktig och professionell aktör. Det gäller att våra medarbetare utför våra tjänster med hög kvalitet och noggrannhet.
 • God fysik – Arbetet innebär en hel del kroppsarbete.

Om SBI

Svenljunga Byggnadsisolering AB är en ledande aktör inom lösullsisolering och smarta klimatskalslösningar. Företaget startades 1978 och sedan dess isolerar vi tusentals kvadratmeter i olika fastigheter, nya som gamla och stora som små. Vi hjälper våra kunder att spara pengar genom energieffektiva isoleringslösningar. Vi är verksamma i Göteborg, Västra Götaland och Värmland med flera regioner.

Om Tjänsten

Din roll som lösullsinstallatör innebär att du bildar ett “isoleringsteam” tillsammans med en kollega. Tillsammans kommer ni, på daglig basis, besöka olika arbetsplatser och isolera olika byggnadskonstruktioner. Du kommer till en början sköta maskinen och materialmatningen, för att med tiden läras upp att även sköta materialinstallationen. Det team som du och din kollega utgör ansvarar för att uppdraget utförs på fackmannamässigt korrekt sätt. Ni ska dessutom städa iordning på arbetsplatsen och sätta upp erforderlig dokumentation för det utförda arbetet. Det är ett fysiskt arbete med stort ansvar!

Vad får du?

Våra medarbetare är vår viktigaste och högt aktade resurs. Därför är det viktigt för oss att du och dina kollegor mår bra på jobbet. På SBI arbetar ett positivt gäng som arbetar utan prestige. Oavsett om du arbetar på kontoret eller ute på fält är vi en enda stor familj. Vi har helt öppna kommunikationsvägar och är väldigt måna om att stödja och uppmuntra personalen i deras utveckling. Vi tror att en trygg medarbetare gör helt enkelt det bästa jobbet! Vi erbjuder en plats i en väletablerad organisation med korta beslutsvägar. Vi är kollektivavtalsanslutna och tror stenhårt på schyssta arbetsvillkor.

 

Grundläggande kompetenser

 

 • Körkort behörighet C och B är krav
 • God kunskap i svenska språket, såväl tal som skrift

Är du redo att börja en ny resa med oss? Ta chansen och ansök redan idag

Möt vår personal

Patrik, 51

Läs mer

Vem är personen?

Detta är Patrik. En 51-årig tidigare lastbilschauffören som har arbetat på Svenljunga Byggnadsisolering i tre år. Genom att arbeta på SBI får han mer tid att hänga i skogen där han ägnar sig åt sitt stora fritidsintresse, jakt. Patrik har vuxna barn som redan är utflugna ur boet, så väl hemma kan han spendera mycket tid med sin fru och med motorcykeln i garaget.

 

Vad fick dig att söka jobbet som lösullsinstallatör?
“När jag läste jobbannonsen lät det som en intressant arbetsplats. Att köra lastbil kan många gånger vara väldigt ensamt. Men genom ett jobb på SBI får jag både möjligheten att besöka olika platser varje dag men också utvecklas på ett socialt plan då jag får träffa olika typer av människor.” Patrik berättar att han även sökte efter ett jobb där eget ansvar är en central punkt. “På SBI är arbetet fritt men under eget ansvar, vilket passar mig perfekt.”

 

Vilka kompetenser hade du innan du började här och hur får du använda dem i ditt arbete på SBI?

“Jag har som sagt varit lastbilschaufför i många år, vilket har sina ljusa stunder när man får se många olika platser. Men jag kände att jag ville komma ifrån långa körningar och vara ute på vägarna, att sova i en lastbil är inte så skönt.” säger Patrik och skrattar till. “På SBI är det en fördel att jag har kört mycket lastbil och att jag känner mig trygg på vägarna. Jag är van vid att jobba hårt men nu får jag också mycket mer tid för min familj och mina fritidsintressen eftersom jag har mer humana arbetstider.”

 

Hur har du utvecklats under din tid på SBI?

“Först och främst har jag lärt mig en helt ny bransch, nämligen byggnadsbranschen. Allt från hur ett hus är uppbyggt, hur konstruktioner funkar till varför det är så viktigt med isolering.” Patrik fortsätter “Ett jobb på SBI är också ett utvecklande jobb rent personlighetsmässigt. Jag känner att jag verkligen har utvecklat mina sociala kunskaper eftersom det är ett arbete med mycket personkontakt. Inte bara dina kollegor, utan även snickare och arbetsledare på byggarbetsplatser.”

 

Vad tycker du är det bästa med att jobba på SBI och hur drivs du framåt i din arbetsroll?

“Jag tycker att SBI är en väldigt rolig arbetsplats. Det är alltid en positiv atmosfär, oavsett om man sitter på kontoret eller arbetar ute på fält. Vi är en stor familj där det inte är någon skillnad på folk och folk. Det är alltid en utmaning att jobba på SBI, att alltid göra jobbet så bra som möjligt. Vi jobbar hårt men det ger en väldigt stor tillfredsställelse när en nöjd kund hör av sig till ledningen.”

 

Hur ser en typisk arbetsdag ut för dig?

“Det är upp tidigt på morgonen och komma till kontoret innan sju. Väl där tar jag mig en kopp kaffe och kollar igenom ordrarna för att sedan dra iväg på dagens först jobb. Beroende på hur stora uppdragen är kan det vara upp till 6 stycken per dag. Jag kör en så kallad ‘ute-bil’, vilket betyder att vi sällan arbetar runt Göteborg utan åker omkring i Sverige och ibland till och med i Norge. Det blir några hotellnätter i veckan, men det är trevligt att få uppleva olika vackra platser i landet” förklarar Patrik och fortsätter berätta att man jobbar till jobben är klara vilket betyder att arbetstiderna är lite flexibla.

 

Varför skulle du rekommendera SBI som arbetsplats?

“Det är ett bra jobb, mycket eget ansvar med trevliga kollegor och en ledning som förstår sig på sina anställda. Jag tror ingen här ser dem som ägare utan alla här är en stor familj. Lyhörda är de också.” Patrik pausar lite och ler när han fortsätter “Vi har väldigt roligt tillsammans på SBI. Det ger glädje att se nya platser och träffa nya människor. Du kör alltid två och två, då har man alltid någon att skämta med i bilen.”

Thobias, 24

Läs mer

Vem är detta?
Personen på bilden heter Thobias! Han har jobbat på Svenljunga Byggnadsisolering i snart 2 år. Med sina 24 år är han en av de yngsta som jobbar på företaget men delar sina fritidsintressen med många av de andra anställda. När han kommer hem från en jobbdag hänger han gärna i garaget där ha mekar med bilar och umgås med vänner.

 

Vad är det bästa med att arbeta på SBI?
“Jag trivs väldigt bra på SBI! Att arbeta som lösullsinstallatör är ett väldigt varierande arbete. Vi får uppleva nya platser i Sverige varje dag och varje nytt uppdrag är aldrig det andra likt. Tycker det är mycket intressant och roligt att få lära mig hur det går till när husen byggs, att få lära sig mer om byggbranschen. Sen är kollegorna toppen! Man kan skämta med varandra, umgås utanför arbetstid och vi är ett gött gäng, det gör arbetsdagarna roligare.”

Vilka tidigare kunskaper tog du med dig till SBI?

“På gymnasiet gick jag en fordon- och transportutbildning i Vara, då tog jag mitt c-körkort. Sedan har jag alltid haft ett intresse att meka med bilar, därför tycker jag om att ha ett fysiskt arbete där jag får arbeta med händerna.”

 

Vad fick dig att söka ett jobb på SBI?

“Efter studenten arbetade jag som bilmekaniker, men jag kände att jag ville hitta på något annat. Jag har som sagt tagit C-körkort under min utbildning men jag ville undvika att sitta och köra långa sträckor hela dagarna. På SBI får jag ett varierande arbete, ny kunskap och ett avbrott från min hobby att meka i garaget.”

Hur ser en typisk arbetsdag ut för dig?

“Måndags morgon börjar tidigt eftersom jag pendlar från Boråsområdet. Väl på kontoret sätter sig jag och Patrik, som jag kör tillsammans med, och planerar veckans uppdrag. Vi har väldigt varierande arbetsdagar, vilket innebär ibland flera olika uppdrag per dag. Vi är ute och kör i Sverige under veckorna, vilket gör att jag tycker det är extra skönt att komma hem på fredagen. Det betyder att jag alltid är ledig på helgerna och slipper pendlingen.”

 

Varför skulle du rekommendera någon att bli lösullsinstallatör på SBI?

“SBI är en grym arbetsplats! Det är alltid positiv stämning här, kollegorna är öppna med varandra, vi kan prata om det mesta och vi skrattar väldigt mycket. Det är viktigt att vara medveten om att vi arbetar i högt tempo och man måste vara noggrann, men i gengäld får man ett varierat arbete och en trygg arbetsplats.”

Anders, 37

Läs mer

Vem är personen?

Möt Anders, 37 år som bor med sin sambo och en 3-årig dotter. Han är en mångsysslare med en lång meritlista av diverse olika jobb. Som lösullsinstallatör har han mer regelbundna tider och då får han mer tid till familjen och kan kolla mer på hockey, fotboll och trav som är hand fritidsintressen.

Hur länge har du jobbat på SBI?

“Jag har arbetat 3 år…eller är det 4?” Anders skrattar och fortsätter “Det går fort när man har roligt! Jag har haft flertalet olika jobb inom olika branscher men här har jag jobbat längst, tror det är för jag trivs så bra. Det är ett fritt arbete och goa arbetskamrater. Det blir aldrig tråkigt eftersom man ser nya ställen varje dag och tiden går fort eftersom vi alltid har jobb att göra. Definitivt inte lika långtråkigt som att jobba på till exempel ett lager.

Vilka kompetenser hade du innan du började här och hur får du använda dem i ditt arbete på SBI?

“Min styrka är min mångsidighet. Jag har arbetat med många olika hantverksyrken men min tid som lastbilschaufför gjorde att jag kunde söka jobb på SBI. Arbetet som lösullsinstallatör är ganska enkelt att lära sig och SBI erbjuder bra möjligheter till utbildning. Jag slipper ligga ute på långa körningar med lastbilen och jag har mer regelbundna arbetstider. Nu kan jag till och med hämta min dotter på dagis, det är härligt! Ja om man är trött på att köra lastbil är SBI en bra arbetsplats, här är lastbilen bara ett arbetsverktyg.”

 

Hur skiljer sig SBI mot din förra arbetsplats?

“Jag drev en egen firma innan jag började jobba på SBI. Det är mycket skönare att vara anställd än att driva eget tycker jag, bättre arbetstider och inte samma personalansvar. Även om man bär på ett stort ansvar ute på uppdragen, men det är inte samma sak. Nu när jag kommer hem kan jag har fullt fokus på familjen och lämna lösullinstallation på jobbet.”

 

Hur är företagskulturen på SBI?

“Vi har en mycket bra relation med ledningen och chefer, vi umgås till och med utanför jobbet. Det är en positiv sak att man, oberoende ålder eller tjänst, kan göra roliga aktiviteter tillsammans. Vi har bland annat varit på Liseberg och i Sälen. Vi är en enda stor familj, kanske är det för att SBI är ett familjeföretag.”

 

Vad vill du ha för kollega och varför skulle du rekommendera SBI som arbetsplats?

“Någon som är social, flexibel, lösningsorienterad och ett gott sinne för humor. En person som vill lära sig och arbetar hårt. Det är ett ovanligt yrke, inget man kan sen innan men viljan att lära sig måste finnas där. Att arbeta på SBI är intressant och utvecklande. Det är variation i arbetet, nya platser och människor varje vecka. Det är en väldigt bra arbetsplats eftersom vi har väldigt roligt tillsammans och skrattar mycket.”

Vi kommer att kalla intressanta kandidater till intervju, och därefter görs urval. Vid erbjudande av provanställning erbjuds även grundläggande utbildning i arbetet. 

 

Har du några frågor? Kontakta oss på info@sbiab.com

Ansök här!  Genom att använda detta formulär accepterar du lagring och hantering av dina uppgifter på denna webbplats.
  Uppgifterna i fråga kommer att användas för att återkoppla till kund/besökare.

  Kontakta oss

  Skicka oss ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan.

  Not readable? Change text. captcha txt